Een 16 jarige jongen is zaterdagmiddag tijdens het zwemmen in de IJssel bij Deventer in de problemen gekomen. De jongen kwam tijdens het zwemmen niet meer boven. Zijn vrienden en andere badgasten die het zagen gebeuren sloegen alarm.

Rond 15.00 uur kwamen er verschillende alarmerende 112 meldingen binnen. Een zwemmer zou tijdens het zwemmen niet meer boven zijn gekomen. De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere duikteams en boten van de brandweer, kwamen er ook drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De brandweer boten en de duikers gingen gelijk op zoek naar het slachtoffer. Deze werd na enige tijd door de duikers van de brandweer, onder toeziend oog van tientallen mensen, aangetroffen waarna deze werd gereanimeerd. Het slachtoffer werd per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een officier van dienst van de politie meldt dat het slachtoffer, een 16 jarige jongeman, in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is gebracht.

De brandweer heeft gedurende het incident schermen geplaatst. Op de kade langs de IJssel, stonden tientallen nieuwsgieren mensen, die af waren gekomen op de sirenes.

De politie gaat uit van een noodlottig ongeluk en doet daarom verder geen onderzoek. Waardoor de jongeman in de problemen is gekomen, blijft een raadsel.

De vrienden van het slachtoffer krijgen van de politie slachtofferhulp aangeboden. Ook overige badgasten, die het hebben zien gebeuren kunnen contact opnemen met slachtofferhulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *