Een 44-jarige automobiliste heeft vrijdagavond een ravage aangericht op het terrein van tankstation haan aan de Marchantstraat in Apeldoorn. De vrouw ramde een pompinstallatie en ging er vandoor, maar meldde zich later alsnog bij de politie.

Het merkwaardige incident vond gisteravond plaats. De automobilist botste door nog onbekende oorzaak tegen de pompinstallatie aan, die beschadigd raakte. Het deel waaraan de brandstofslangen zaten, raakte ontzet, panelen werden van de installatie gerukt en een prullenbak ging van zijn sokkel.

Een medewerker van het benzinestation belde meteen de hulpdiensten. De pompinstallatie lekte een kleine hoeveelheid brandstof, de brandweer was snel ter plaatse en stelde de situatie veilig. Het tankstation werd vervolgens afgezet met linten.

In eerste instantie leek het erop dat de automobiliste ervandoor ging, kort na het incident kreeg de politie alsnog bericht van de brokkenpilote die haar auto vier straten verderop had geparkeerd. Het voertuig had forse schade opgelopen aan de rechtervoorzijde.

Politiewoordvoerder Sven Strijbosch: ,,De melding kwam even voor elf uur bij ons binnen. Toen de collega’s ter plaatse kwamen aan de Marchantstraat, bleek de bestuurder zich al te hebben gemeld. De bewuste vrouw, afkomstig uit Apeldoorn, gaf aan geschrokken te zijn.’’

De zaak wordt verder afgewikkeld door het tankstation en de automobiliste. Het tankstation blijft afgesloten totdat er een monteur is geweest.

Een medewerkster van haan laat weten dat eigenaar en leidinggevende niet bereikbaar zijn voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *