Bewoners in de omgeving van de Valkenweg en Adelaarslaan in Apeldoorn zitten al meer dan een dag zonder water als gevolg van twee waterleidingbreuken. Tot overmaat van ramp werd ook een gasleiding geraakt. Vitens deelt vandaag flessen water uit aan de getroffen bewoners.

De eerste breuk ontstond al rond 04.45 uur op de vroege donderdagochtend Door de breuk stroomden liters water over de Valkenweg die kruist met de Adelaarslaan. Bewoners hadden geen of weinig water. Ook ontstond er door de leidingbreuk een sinkhole met een groot gat in de stoep als gevolg. Door het vele water wordt de ondergrond instabiel waardoor zo’n gat kan ontstaan.

Volgens Vitens-woordvoerder Jaco Koek waren er in eerste instantie zo’n 77 adressen getroffen door de breuk. Het bedrijf was de hele ochtend in de straat aanwezig om herstelwerkzaamheden te verrichten. Hoe de leiding het heeft kunnen begeven is niet bekend. Volgens Koek ging het om een spontane breuk.

Aanvankelijk werd gemeld dat de leiding rond 18.00 uur hersteld zou zijn, maar later die avond ging het opnieuw mis. Tot overmaat van ramp werd er, vermoedelijk bij de herstelwerkzaamheden, ook een gasleiding geraakt.

Zowel de brandweer als Liander waren ter plaatse om het probleem met de gasleiding te verhelpen Volgens een woordvoerder van Liander is dat euvel rond middernacht hersteld. Dat geldt echter nog niet voor de waterleiding.

Volgens de laatste informatie van Vitens wordt er momenteel hard gewerkt aan het herstel, maar zal het nog zeker tot de middag duren voordat de klus geklaard is. Voor de getroffen huishoudens wordt service water beschikbaar gesteld in de vorm van grote vijf-liter-flessen water. Dat gebeurt zo rond het middaguur aan de Adelaarslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *